toplogo

Kalender - På gång

Biblioteket & Galleri Elva

There are no entries for this period.

SKOLANS FORUM

Diskutera i vårt FORUM


Det är viktigt att vi alla diskuterar, bollar idéer och informerar varandra i detta forum. 
Vill du skapa nya diskussionsgrupper är du välkommen att göra det också. 
Du är en del av det!

 

Gå till vårt Forum -->>

Facebook

Aktuellt

2013 > 08

Ängelholms stadshus Ängelholms stadshus
I dag träffade Michale Hansson och Niklas Falck kommunstyrelsen och framförde resultatet av stormötet som arrangerades den 12 augusti.
Närvarande från kommunstyrelsen var: Åsa Herbst (M), Liss Böcker (C), Lennart Engström (KD), Britt-Marie Hansson (S) och Lena Tebring (Kanslichef och kommunjurist)

Föreningen "Vi i Skolan" accepterar förslaget som presenterats från kommunstyrelsen och kommer inleda avtalsarbete inom den närmsta veckan. När vi tillsammans skapat ett avtal mellan föreningen och kommunen skall frågan formellt beslutas i ett KSAU möte och senare i Kommunfullmäktige.

Föreningens styrelse har utsatt två personer att under tiden arbeta fram en mer detaljerad arbetsgruppsbeskrivning som skall förenkla förberedelser till att handgripligen börja renovera och restaurera skolbyggnaden. 
Fortlöpande information kommer finnas på föreningens hemsida.
//Styrelsen
Läs hela inlägget »
Du hittar nu de senaste protokollen från konstituerande mötet och styrelsemötet från söndagen den 18 augusti, då beslut fattades att gå vidare enligt kommunstyrelsens presenterade förslag.
Du hittar protokollen under Vi i skolan - Föreningen - Protokoll
Läs hela inlägget »

Bybor tar över Tåstarps skola
Turerna har varit många sedan Ängelholms kommun föreslog att den gamla skolbyggnaden i Tåstarp skulle säljas. Men nu verkar det som att byborna själva till sist kommer att få ta över byggnaden.
Läs mer på Radio Kristianstads hemsida -->>
Du kan också trycka på SR P4 loggan för att lyssna på inslaget.          

Läs hela inlägget »

Under sidan med protokoll hittar du nu bl a protokoll från stormötet den 12 augusti i Tåstarps skola.
Gå till sidan med dokumenten -->>

Läs hela inlägget »

T A C K !

Tack för en väldigt bra uppslutning vid stormötet i skolan under måndagskvällen. Vi i styrelsen känner ett starkt stöd för det vi hittills gjort. Det känns jätte kul att medlemmarna som var med är så engagerade i att tillsammans hitta en bra lösning och väldigt gärna vill hjälpa till.

Mer än hlften som var med under mötet har anmlt sig till att vara med i arbetsgrupper som styrelsen föreslog. Det innebär att vi kan ta denna delen ytterligare ett steg i vårt arbete nu.

Inom de närmsta dagarna kommer vi att informera och uppdatera hemsidan med aktuell status för vad som händer. Håll utkik på sidan och även via facebook där vi efterhand lägger ut information.

Tack än en gång för stödet. Nu har vi startat resan till något nytt för byarna.
//Styrelsen

Läs hela inlägget »

Kl 18:00 innan stormötet öppnar vi upp skolan för att alla som vill se samtliga utrymmen.
Inklusive fd. Slöjdsalen som många hittills inte haft möjlighet att kunna se.
Sprid ut denna information till dom som inte har Facebook.
Hälsningar
Styrelsen

Läs hela inlägget »

Vi i skolan i media

2013 > 08

I många år har den gamla folkskolan i Tåstarp fungerat som samlingspunkt i byn. Här finns en biblioteksfilial och flera föreningar använder olika delar av lokalerna. Byns populära midsommarfirande sker i skolans trädgård och intill finns det gott om parkeringsplatser.

För ungefär två år sedan ville kommunen, som äger skolbyggnaden, att den skulle ut till försäljning eftersom kostnaderna dragit iväg. I byn svarade man genom att bilda föreningen Vi i skolan vars uttalade mål var att rädda kvar skolhuset som byns samlingspunkt.

Och nu finns en lösning som båda parter är nöjda med.
Läs mer på HD.se -->>>

Läs hela inlägget »
Etiketter: hd / nst

Folket i Tåstarp är engagerade i sin by. Nu gäller striden den gamla folkskolan som hyser både bibliotek och flera föreningar, men en lösning ser ut vara nära.

Klockan är tolv när brevbäraren dyker upp i sin lilla gula bil och Gisela Jansson gör sig redo att gå ut till Tåstarps byaväg för att vittja lådan. Hon och sambon Joachim Falck bor numera på gårdens undantag som pensionärer sedan dottern med familj tagit över det stora boningshuset. Här driver den fjärde generationen på Lyckegården ett bed and breakfast på temat Bo på lantgård.

Hit kom Gisela Janssons farfar och farmor år 1907 och tog över gården.

Läs mer på HD.se -->>

Läs hela inlägget »
Etiketter: hd / nst


TÅSTARP Publicerad 12 augusti 2013 kl. 22:20 Uppdaterad 22:27
En majoritet av medlemmarna på årsmötet är positiva till att Vi i skolan tar över skolhuset i Tåstarp. Det stod klart när föreningen röstade i frågan under måndagskvällen.

Först hyr Vi i skolan det gamla skolhuset av kommunen för en symbolisk summa. Efter tre år får de köpa byggnaden för 700 000 kronor. Så ser kommunledningens förslag ut.

Samtidigt tar Vi i skolan på sig kostnaderna för huset och rätten till hyresintäkterna.

Under måndagskvällen samlades drygt en tredjedel av föreningens 150 medlemmar för att visa var de står i frågan. Och en överväldigande majoritet ser positivt på ett övertagande. Detta trots den ekonomiska osäkerhet som en stor del av kvällens frågor kom att handla om.

I dagsläget är det meningen att biblioteket ska fortsätta hyra in sig. 84 000 kronor om året betalar kultur- och fritidsförvaltningen för lokalerna. Utöver detta ger gymnastikföreningen omkring 15 000 kronor om året.

Men några garantier för framtiden ger inte kommunstyrelsens ordförande Åsa Herbst (M) när det gäller biblioteket. Tidigare har det funnits förslag om att stänga filialen.

Enligt föreningens ordförande Michael Hansson behöver föreningen att få ytterligare en stabil hyresgäst, gärna en förskola.

– Får vi inte kan det bli svårt att klara ekonomin på sikt.

Enligt kommunledningens förslag ska föreningen ha möjlighet att göra investeringar för att förbättra huset. Vill de köpa skolhuset efter hyresperioden dras investeringskostnaderna av från priset. Innan föreningen tar över huset ska kommunen installera en ny värmeanläggning.

– Det är ett frikostigt erbjudande, säger Åsa Herbst och förklarar att förutsättningen är att föreningen hyr ut till samhällsnyttiga verksamheter.

Under mötet förklarade Michael Hansson att förslaget är ett enastående tillfälle för medlemmarna. Samtidigt betonade han att det krävs ett engagemang från personer utöver styrelsen för att sköta husets underhåll och arrangera aktiviteter.

– Vi i styrelsen kan inte bära detta ensamma.

Förslaget om föreningens övertagande av Tåstarps skola ska behandlas på kommunstyrelsens arbetsutskott under nästa vecka.

Under måndagens möte deltog inga andra politiker än kommunstyrelseledamoten Lennart Engström (KD), som även är medlem i Vi i skolan.

Enligt Michael Hansson gav omröstningen en fingervisning om medlemmarnas inställning, men något beslut fattades inte. Senare i veckan sammanträder styrelsen för Vi i skolan.

– Först då tar vi ställning om vi ska gå vidare med detta, säger Michael Hansson.

Läs artikeln på HD.se

Läs hela inlägget »
Etiketter: hd / nst

Annons ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bo på lantgård
Hästaktiviteter

Ta mig dit --->

0

Toarps Lv Teknik
070-587 52 65

 

Plåtslagaren i
byarna!

Britas Hudvård

www.britashudvard.se

0730-65 63 00

0
Annonsera här!

Vi behöver ditt stöd för att bevara skolan i framtiden! 
Tryck här för mer information.

Google+